Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Jūsų smegenų veikla priklauso nuo omega 3 riebalų rūgščių




     

    Jei jums patinka žuvies skonis, valgykite ją ir toliau. Jei nesate žuvies mėgėjas, turėtumėte apsvarstyti galimybę vartoti žuvies taukų maisto papildus, nes gera jūsų smegenų veikla priklauso nuo omega-3 riebalų rūgščių.

    ,,Kadangi daugelio mūsų mityboje vyrauja nedaug žuvies, mažai riešutų ir sėklų, ypatingai daug perdirbto ir nekokybiško maisto, labai svarbus kasdieninis Omega-3 vartojimas",- teigia biomedicinos mokslų daktarė Sandrija Čapkauskienė.  ,,Kokybiški žuvų taukai su dideliu kiekiu Omega-3 yra vienas naudingiausių papildų, kuriuos galite ir privalote vartoti kasdien."

     

    Padeda stiprinti ir palaikyti smegenų veiklą

    Dvi svarbiausios omega-3 riebalų rūgštys yra EPR (eikozapentaeno rūgštis) ir DHR (dokozaheksaeno rūgštis). Abi jos atlieka gyvybiškai svarbias funkcijas organizme, tačiau DHR yra ypač svarbi smegenų veiklai. Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) duomenimis, kasdien gaunant 250 mg DHR, palaikoma normali smegenų funkcija, o nėščios moterys gali prisidėti prie normalaus, savo dar negimusio vaiko smegenų vystymosi, jei per dieną papildomai sunaudotų 200 mg DHR –  iš viso iki 450 mg DHR per parą.

     

    Maisto papildai gali būti naudingi

    Deja, bet daugelis žmonių nevalgo pakankamai žuvies, kad pasiektų reikiamą Omega 3 kiekį, be to, yra daug žmonių, kurie paprasčiausiai nemėgsta žuvies skonio, todėl neturi galimybės gauti pakankamai gyvybiškai svarbių omega-3 riebalų rūgščių. Alternatyvus būdas įtraukti omega-3 į savo mitybą - vartoti žuvies taukų maisto papildus, tokius kaip ,,Bio-Marine Plus". Šis maisto papildas turi keletą privalumų:

    Pirmiausia, labai lengva sužinoti, kiek omega-3 (EPR ir DHR) gaunate, nes tikslus kiekis, esantis kiekvienoje kapsulėje, yra nurodytas ant pakuotės.

    Visų antra, žuvų taukai yra išgryninti. Tai reiškia, kad nepageidaujami teršalai, pavyzdžiui, sunkieji metalai ir toksinai, kurie paprastai kaupiasi žuvyse, buvo pašalinti.

    Be to, ,,Bio-Marine Plus" sudėtyje esančias omega-3 riebalų rūgštis organizmas labai lengvai įsisavina. Gamtoje omega-3 riebalų rūgštys būna trigliceridų pavidalu ir prieš virškinimo traktui jas įsisavinant, turi būti suskaidytos į ,,laisvąsias" riebalų rūgštis.  ,,Bio-Marine Plus" sudėtyje omega-3 yra laisvųjų riebalų rūgščių pavidalu, kurios jau yra paruoštos įsisavinimui.

    SVARBU: suvartojant 2 kapsules Bio-Marine Plus, galima užtikrinti 230 mg DHR kiekį, t. y. šiek tiek mažiau nei 250 mg DHR, kuri svarbi normaliai smegenų funkcijai palaikyti.