Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Ar žinojote, jog yra dvi skirtingos Q10 rūšys?




    Q10 nėra tik Q10

    Daugelis žmonių, ypač vyresnio amžiaus, kasdien vartoja į vitaminą panašaus junginio kofermento Q10 maisto papildus. Ar žinojote, kad Q10 būna dviejų formų - ubichinono ir ubichinolio? Bio-Quinone Q10 sudėtyje yra ubichinono dėl paprasčiausios priežasties - beveik visi moksliniai tyrimai remiasi šia medžiagos forma.

    Vienas iš pastaraisiais metais labiausiai išpopuliarėjusių maisto papildų yra į vitaminą panašus junginys kofermentas Q10. Jo gauname iš tam tikrų maisto produktų, kuriuos valgome, taip pat mūsų organizmas geba jį sintetinti. Tačiau mūsų endogeninė Q10 gamyba pasiekia piką ir pradeda mažėti nuo dvidešimties metų, todėl daugelis renkasi vartoti maisto papildus, norėdami kompensuoti su amžiumi susijusį mažėjimą.

    Yra naudinga vartoti tokį produktą kaip ,,Bio-Quinone Q10". Šios kapsulės savo sudėtyje turi farmacinės kokybės kofermento Q10 ir vitamino B2, kurie mažina pavargimo jausmą ir nuovargį bei padeda palaikyti normalų energijos lygį.

    Tačiau daugelis žmonių, vartojančių ,,Bio-Quinone Q10" (arba kitus Q10 maisto papildus), nežino, kad yra dvi skirtingos kofermento Q10 rūšys. Viena jų vadinama ubichinonu, kita - ubichinoliu. Organizmas abi rūšis naudoja skirtingiems tikslams ir mainosi tarp šių dviejų formų. To mes nepastebime ir nejaučiame, visa tai vyksta savaime.

     

    Ubichinonas turi geriausią moksliškai pagrįstą dokumentaciją

    ,,Bio-Quionone Q10" buvo pirmasis į Europos rinką patekęs kofermento Q10 preparatas, kurio sudėtyje yra ubichinono. Tam yra labai konkreti priežastis. Beveik visi esami kofermento Q10 tyrimai atliekami naudojant ubichinono formą, todėl ji yra aiškiausias pasirinkimas.

    Mokslininkai, atlikę bandymus, palygino abi Q10 formas, norėdami išsiaiškinti, ar organizmas lengviau įsisavina ubichinolį, tačiau rezultatai nebuvo įtikinami. Vartotojams ir mokslininkams vis dar geriausias ir saugiausias pasirinkimas yra ubichinonas.

     

    Rekomenduojamas naujoje mokslinėje ataskaitoje

    Dar viena mokslinė tyrimo išvada ką tik papildė vis didėjantį teigiamų tyrimų, kuriuose palankiai vertinamas ubichinonas, skaičių. Mokslo žurnale ,,Current Cardiology Reports" mokslininkai, remdamiesi esama literatūra, padarė išvadą, kad vartotojams geriau vartoti ubichinoną, o ne ubichinolį, jeigu jie nori poveikio.

     

    Pasirinkite tinkamą Q10 formą

    Vis dėlto nepakanka vien užtikrinti, kad jūsų vartojamame Q10 produkte yra ubichinono. Daug preparatų gaminama su šia Q10 forma, tačiau nėra tyrimų, kurie patvirtintų jų kokybę ir poveikį. Vienas iš geriausiai dokumentuotų preparatų pasaulyje yra Bio-Quinone Q10. Naudojant šį preparatą buvo atlikti daugiau nei 75 tyrimai su žmonėmis ir visi jie parodė teigiamus rezultatus.

    Dvidešimt šeši tyrimai yra ,,auksinio standarto", t. y. aukščiausio mokslinio lygio. Šioje kategorijoje yra du inovatyviausi tyrimai: KiSel-10 tyrimas (2013 m., International Journal of Cardiology) ir Q-Symbio tyrimas (2014 m., JACC, Heart Failure).