Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Antsvorio turintiems žmonėms iš tiesų gali prireikti daugiau vitamino D




     

    Didelės apimties mokslinis tyrimas parodė, kad vitamino D maisto papildų vartojimas yra naudingas sveikatai, tačiau, matyt, tik normalaus svorio žmonėms. Sužinokite, kodėl šis vitaminas veikia skirtingai, priklausomai nuo žmogaus KMI (kūno masės indekso).

    Vitaminas D padeda palaikyti normalią kaulų, dantų ir raumenų būklę. Jis taip pat svarbus normaliai imuninės sistemos apsaugai. Dėl šios priežasties daugelis žmonių visus metus vartoja vitamino D maisto papildus, kad būtų tikri, jog šios maistinės medžiagos gauna pakankamai. Tačiau naujo amerikiečių tyrimo1 duomenimis, antsvorio turintys žmonės vitaminą D pasisavina ne taip efektyviai kaip tie, kurių svoris yra normalus. Dėl šios priežasties vitamino D vartojimas maisto papildų pavidalu jiems yra daug mažiau naudingas.

     

    Išanalizuotas vitamino D vartojimas

    Šiame tyrime, paskelbtame žurnale "JAMA Network Open", remtąsi placebu kontroliuojamojo tyrimo (VITAL studija), kuriame dalyvavo 25 871 vidutinio ir vyresnio amžiaus amerikiečiai ir amerikietės, rezultatais. Mokslininkai daugiausia dėmesio skyrė 16 515 VITAL tyrimo dalyviams. Imdami kraujo mėginius, jie tyrė vitamino D kiekį kraujyje ir vadinamus vitamino D biožymenis, atspindinčius, kaip gerai organizmas metabolizuoja ir panaudoja šią maistinę medžiagą.

     

    Antsvorio turintiems žmonėms reikia vartoti didesnes dozes

    Lyginant žmones, kurie yra normalaus svorio (KMI iki 25) su turinčiais antsvorio, pastebėtas didelis skirtumas. Antsvorio turintys asmenys negavo tokios pat naudos sveikatai, kaip normalaus svorio tiriamieji, net jei vartojo tokį patį kiekį vitamino D. Remdamiesi šiuo ir ankstesniais tyrimais, mokslininkai daro prielaidą, kad antsvorio turintiems žmonėms reikia didesnės vitamino D dozės, norint gauti naudos iš šios maistinės medžiagos. Jie taip pat rašo, kad šie pastebėjimai gali padėti paaiškinti, kodėl kai kurie moksliniai tyrimai neparodė vitamino D vartojimo poveikio.

     

    ,,D-pearls", kurių įsisavinimas patvirtintas dokumentais

    ,,D-Pearls" - speciali "Pharma Nord" formulė su biologiškai aktyviu vitaminu D3, ištirpintu alyvuogių aliejuje želatinos kapsulėse, buvo išbandyta daugelyje paskelbtų mokslinių tyrimų, įrodžiusių teigiamą poveikį sveikatai. Preparatas pasižymi puikiu įsisavinimu, kuris yra labai svarbus jo veiksmingumui. Vis dėlto, jei žmonės turi antsvorio, vitamino D pasisavinimas kraujyje sumažėja, taip pat, panašu, kad antsvorio turintiems asmenims sunkiau metabolizuoti ir panaudoti vitaminą D, todėl jiems reikia vartoti didesnę dozę.

    D-Pearls yra įvairių stiprumų. Daugiau apie produktą galite paskaityti čia:

    Šaltinis:

    1Association of Body Weight With Response to Vitamin D Supplementation and Metabolism

    JAMA Netw Open. 2023;6(1):e2250681. doi:10.1001/jamanetworkopen.2022.50681